eyelashes small

Károsíthatja a műszempilla a látást?

A műszempillák általában ártalmatlanok, de nem szabad megfelejtkezni az allergiás reakciókról és a szemhéj lehetséges megfertőződéséről….

Alapvető, hogy a szempilla felhelyezése nagyon tiszta körülmények között történjen. A bőrünk nem steril; rengeteg baktériumnak szolgál otthonául, mint például a szaprofitáknak (nem okoznak betegséget), de ha megváltozik a bőr pH értéke vagy ha bármilyen sérülés történik, akkor ezek a baktériumok gyulladást okozhatnak.

Bármilyen sérülés gyulladáshoz tud vezetni a szemhéjon

Csak úgy mint a bőr, a műszempilla sem steril, de legalább a csipesz fertőtlenítésére gondot fordíthatunk. Bármilyen a szem körüli sérülés lehetővé teszi hogy a bőr felszínén élő baktériumoknak, hogy behatoljanak és gyulladást okozzanak a szemhéjon.

A gyulladás érintheti a szempilla tüszőjét, vagy a környező faggyúmirigyeket a szemhéjon, és onnan tovább terjedhet. Az ilyen fertőzések következetésen kihullhatnak a szempillák a fertőzött területeken, az elfekélyesedett csomókat ki kell nyitni és eltávolítani.
A szemhéj fertőzéseket antibiotikumos terápiával kezelni kell, cseppekkel vagy kenőccsel (helyileg), intenzív fertőzés esetén ajánlott az antibiotikum bevétele.
Allergia forrása lehet a szempilla felhelyezésénél használt ragasztó, még ha a felesleges ragasztó el is lett távolítva, a kisebb lerakódások válthatnak ki allerigás reakciót a szemhéjon vagy a kötőhártyán – ez általában megköveteli a helyi kortikoszteroid kezelést.

 

A műszempillák nem ronjátk a látásélességet

Néhány műszempilla nagyon hosszú és “nehéz” emiatt részeb homályosíthatja a látást, de direktben nincs hatással a látásélességre.

A fertőzés tünetei

A legfontosabb dolog amit tennünk kell ha van fertőzés, aminek tünetei: fájdalom, duzzanat, bőrpír a szemhéj szélén, hogy azonnal felkeresünk egy szemészt, hogy még kellő időben történjen a kezelés, megelőzve a fertőzés terjedését.
A műszempillák nagyon divatosak napjainkban, ezért nagyon fontos hogy a felhelyezést specialistával végeztessük. A higéniai feltételek a legjobbak legyenek a fertőzések maximális elkerülése végett a szemhéj és a kötőhártya környékén (szembe kerülő ragasztó..stb)

Forrás: http://www.ordinacija.hr/, dr.sc. Nadežda Bilić