suncane-naocale-ljeto-zastita-730x250

3 Hiba Amit Mindannyian Elkövetünk a Napszemüvegekkel

A napszemüvegek elengedhetetlen nyári divatkiegészítők. Arra használjuk, hogy védjük a szemünket és ugyanakkor jól is nézzünk ki benne. Kerülje el a következő 3 hibát, amit mindennyian elkövetünk és tartósabbak lesznek, mintha csak tegnap vettük volna őket:


 

 

1. A fejünkre tesszük a napszemüveget

Három dolog miatt soha nem lenne szabad a napszemüveget a fejünkre tenni:

  • – ha az a része a szemüvegnek ami az orrunhoz ér drótból készült, akkor a hajunk könnyen beleakadhat és könnyen kitépheti, vagy a drót elhajolhat, eltörhet
  • – kitágulhat a napszemüveg ha túl sokat van a fejünk tetjén, és amikor rendeltetés szerűen használnánk lecsúszhat az orrunkról
  • – amikor lehajtjuk a fejünket lecsúszhat a szemüveg és eltörhet

2. Nem a fejformánknak megfelelő keretet választjuk

Minden arc egy kicsit asszimetrikus, akár látszik akár nem. Sok embernél még a fülek sem egyforma magasan vannak – vagy az egyik lejjebb ér mint a másik.
Ezért, ha szemüveget vásárolunk, még ha senki más sem nyúlt hozzá, lehet hogy ferdén fog állni rajtunk. Sok optikai üzlet kínál olyan ingyenes szolgáltatást, amikor a szemüveget az arcunkhoz igazítják.

3. Sose tegyük tok nélkül a napszemüveget a táskánkba

Mielőtt a táskába tennénk a napszemüvegünket mindig tegyük tokba. EZ azért fontos mert a táskában szenvedik el a legtöbb sérülést a szemüvegek.
A kulcsok és más egyéb éles tárgyak könnyen megkarcolhatják. A legkevesebb amit tehetünk, hogy egy mikroszálas kendőbe tekerjük ( ami szintén tartozéka a szemüvegnek) mielőtt a táskánkba tennénk.

Forrás: www.zadovoljna.dnevnik.hr